Scholenwerking

Met de kleuterklas naar de bib

Elk jaar komen de kleuters van een aantal scholen naar de bib om naar een verhaaltje te luisteren en kennis te maken met de bib.

Heel wat kleuters van de derde kleuterklas komen maandelijks boekjes kiezen om in de klas te lezen. Deze boekjes worden uitgeleend op een klaskaart en de juf of meester draagt zorg voor de uitgeleende boekjes.

Met de lagere school naar de bib

In de lagere school komen alle leerlingen regelmatig (om de 2 à 3 weken) boeken ontlenen met de klas. Eén keer per jaar kan dit gepaard gaan met een introductiebezoek aan de bib.

Praktisch:

In het eerste leerjaar worden de boeken uitgeleend op een klaskaart.

Vanaf het tweede leerjaar worden de boeken uitgeleend op naam van de leerling, op dezelfde kaart als deze van thuis. Het lenerspasje moet echter NIET meegebracht worden bij het klasbezoek. De leerling heeft een klaskaart, dat in de bib blijft, met dezelfde barcode als deze van het lenerspasje.

Als je boeken individueel wilt ontlenen, moet je geen rekening houden met het aantal boeken meegenomen met de school. De inleverdatum van de boeken, ontleend met de school, ligt veel verder in de toekomst.

Boeken, ontleend met de school, worden binnengebracht bij een volgend klasbezoek. Indien de klas om één of andere reden niet kan komen op het afgesproken tijdstip worden deze boeken verlengd, zodoende dat je geen boete hebt op deze boeken.

Je mag boeken, ontleend met de school, binnenbrengen bij een individueel bezoek.

Op het einde van het schooljaar dienen alle boeken, ontleend met de school, ingeleverd te worden tijdens het laatste klasbezoek in juni. Indien dit niet gebeurd is, heb je tijd tot de laatste openingsdag van juni om deze boeken binnen te brengen en dit in de bibliotheek waar je de boeken ontleend hebt met de klas.

Indien je in juli nog steeds boeken in je bezit hebt, wordt je per mail of per brief aangemaand om deze zo snel mogelijk binnen te brengen.

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.