Samen voor onderwijs tijdens de Week van de Duurzame Gemeente

Van 19 tot 25 september is het Week van de Duurzame Gemeente. Dan zetten we lokale duurzame helden die bijdragen aan kwaliteitsonderwijs in de kijker. Heb je suggesties voor een duurzaam Zemst in 2030? Laat het ons weten en wij trachten er aan tegemoet te komen!

In de Week van de Duurzame Gemeente vieren we scholen en leerkrachten maar evengoed ondernemingen, organisaties en individuele burgers die bijdragen aan levenslang leren, gelijke kansen en welzijn op school en in de kinderopvang, wereldburgerschapseducatie en educatie rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) en het recht op onderwijs voor iedereen. Meer ontdekken over onze lokale duurzame helden, de ambassadeurs die zich dagelijks inzetten om op een duurzame manier bij te dragen aan onderwijs kan hier.

Wensen en suggesties

Hoe zie jij een duurzame wereld in 2030? Laat het ons weten! Wensen of suggesties voor een duurzaam Zemst in 2030 kun je hier doorgeven. Wij bundelen deze wensen en kijken hoe we er aan tegemoet kunnen komen.

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Bijdragen aan kwaliteitsonderwijs is duurzame ontwikkelingsdoelstelling (SDG) 4 (van de 17). Met deze 17 doelstellingen streven we naar een duurzame wereld voor iedereen in 2030, waarin niemand wordt buitengesloten. In 2015 namen alle 193 landen die lid zijn van de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals (SDG’s) aan. De doelen gelden voor alle landen en voor alle mensen.

Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 10.47 uur