Rospot tegen kanker aan onthaal gemeentehuis

Vanaf maandag 18 februari worden er ook in het gemeentehuis rosse muntjes ingezameld tvv de stichting Kom op Tegen Kanker. De actie loopt dit jaar een laatste keer, want de muntjes van 1 en 2 eurocent verdwijnen. Een ideaal moment dus voor wie niet weet wat gedaan met het koperkleurige geld.

De rosse muntjes in een ‘rospot’ stoppen, het was sinds 2015 een vaste waarde in de strijd tegen kanker. De actie loopt nog een laatste keer. Eind dit jaar - meer bepaald vanaf 1 december - gaat de verplichte afronding van cashbetalingen tot op 5 cent in. Let wel: wie nog ergens muntjes van 1 en 2 eurocent heeft, hoeft niets te vrezen. De rosjes blijven hun zogenoemde betaalkracht behouden en zullen dus gewoon nog gebruikt mogen worden (zolang u maar op 5 cent afrondt).

Marleen Merckx, het gezicht van de rospottenactie, doet alvast opnieuw een warme oproep naar Vlaanderen om de muntjes in de bekende rospot te stoppen en die ten laatste op 29 maart bij de bankkantoren van KBC binnen te brengen. Vorig jaar werd er via de rospotten ruim 35 ton aan koperkleurig geld ingezameld.

Daarom staat er - naast een heleboel rospotten bij handelaars in Zemst - nu ook een Rospot tegen kanker aan het onthaal van het gemeentehuis van Zemst. Loop gerust even binnen met je rosse centjes en steun Kom op tegen kanker.

Gepubliceerd op dinsdag 19 februari 2019 18.26 uur