Reisverbod en verlenging geldigheidsduur horeca-Z-cheques

Update 28 januari 2021

Tijdelijk reisverbod en uitbreiding isolatie

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 22 januari 2021 in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Om de import en verdere verspreiding van nieuwe virusvarianten tegen te gaan beslist het Overlegcomité om tijdelijk een verbod in te voeren op verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden van en naar België.

Klik hier voor meer info

Reisverbod

Vanaf 28 januari 2021 werd een reisverbod ingesteld tot 1 maart 2021. Wat met de coronav januari ouchers die je kon krijgen tussen 20 maart en19 juni 2020? Die is 1 jaar geldig maar de vervaldag is in zicht. Wat zijn de regels en welke stappen kan je ondernemen? Boek je in deze onzekere tijden best een nieuwe pakketreis of laat je je beter uitbetalen? Hier je een overzicht in 7 vragen en antwoorden.

Geldigheidsduur horeca-Z-cheques verlengd

De horeca-Z-cheques die in de zomer van 2020 werden uitgegeven zijn normaalgezien geldig tot 30 april 2021. Omdat horecazaken nog steeds moeten gesloten blijven, verlengt gemeente Zemst de geldigheid van de horeca-Z-cheques tot 31 december 2021.

Net voor de zomer van 2020, toen horecazaken de deuren opnieuw mochten openen na de eerste opgelegde sluiting, gaf gemeente Zemst een serie van 2000 horeca-Z-cheques van elk € 10 uit. Bedoeling was om met deze cheques onze plaatselijke horeca te steunen bv. via verenigingen of geschenkbonnen. Helaas kwam er een tweede coronagolf waardoor de horeca in het najaar opnieuw de deuren moest sluiten. Door het oprukken van de Britse variant van het virus is er jammer genoeg nog steeds geen zicht op een heropening. Om er alsnog voor te zorgen dat de horeca-Z-cheques bij onze Zemstse horecazaken terechtkomen, verlengt gemeente Zemst de geldigheidsduur tot 31 december 2021. Concreet betekent dit dat horeca-uitbaters en bezitters van horeca-Z-cheques de uiterste geldigheidsdatum die op de cheques gedrukt staat (30 april 2021 – zie afbeelding), mogen negeren en lezen als ’31 december 2021’.