Quarantaine: de regels vanaf 1 oktober

De quarantaine werd ingekort en de procedure vereenvoudigd.
  • Bij symptomen, moet een patiënt zich onmiddellijk 7 dagen isoleren en contact opnemen met zijn arts om zich zo snel mogelijk te laten testen. Als de test positief is, blijft de persoon in quarantaine. Bij een negatieve test mag hij uit quarantaine zodra zijn klinische situatie dat toelaat.
  • Asymptomatische personen die nauw contact hebben gehad (dus: meer dan 15 minuten op minder dan 1,5m, zonder correct gedragen mondmasker) met iemand die positief heeft getest, moeten, zodra ze dit vernemen of worden gecontacteerd via de contact tracing, onmiddellijk 7 dagen in quarantaine gaan, 7 dagen te tellen vanaf het moment van het laatste nauwe contact met de besmette persoon. Op de 5de dag moet de persoon zich laten testen. Als de test positief is, wordt de quarantaine met nog eens 7 dagen verlengd. Bij een negatieve test stopt de quarantaine na de 7de dag.

Voor de quarantainemaatregelen na terugkeer van een reis in het buitenland, verwijzen we door naar de FAQ, onder de rubriek ‘internationaal’

Gepubliceerd op woensdag 30 september 2020 7.40 uur