Project Stationsomgeving Weerde

Sinds begin mei 2021 werkt een aannemer in opdracht van De Werkvennootschap en de NMBS aan een vernieuwde stationsomgeving in Weerde. Naast een uitbreiding van de autoparking en de fietsenstalling komt er een dubbelrichtingsfietspad en een autovrij stationsplein. Op maandag 15 november (of in die week, afhankelijk van de weers- en werfomstandigheden) gaan de werken een volgende fase in en wordt er gewerkt aan de kant van de Vredelaan.

Wat is er nu al klaar?

Aan de kant van de Damstraat zijn al 42 parkeerplaatsen afgewerkt. Die werden in de eerste week van oktober opengesteld. Ook de verkeerslichten aan de Damstraat werken ondertussen. Daarnaast werd het dubbelrichtingsfietspad aan de kant van de Damstraat aangelegd. Opgelet: langs het fietspad moeten nog enkele kleinere werken gebeuren. Wees dus voorzichtig als je er passeert!

Na 15 november: in- en uitrit station via Damstraat

Wanneer er wordt gewerkt aan de kant van de Vredelaan (fase 2 op het plan), moet gemotoriseerd verkeer de vernieuwde in- en uitrit aan de Damstraat gebruiken. Dit wordt meteen ook de definitieve in- en uitrit voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers en fietsers is het station toegankelijk langs de tunnel onder het spoor via de Heidestraat of via de Damstraat. Na de herinrichting, die vermoedelijk tot januari 2022 duurt, kunnen fietsers en voetgangers ook via de Vredelaan het station bereiken.

Tijdelijke fietsenstalling

Wanneer de bestaande fietsenstalling wordt afgebroken, komt er een tijdelijke fietsenstalling in de plaats. Fietsen die er al lang staan, krijgen een briefje met de vraag de fiets te verwijderen voor een bepaalde datum. Fietsen die niet tijdig worden meegenomen, worden naar de gemeentelijke werkplaats gebracht.

De nieuwe stationsomgeving Weerde in cijfers

  • Fietsenstalling met 392 plaatsen (voorheen 256)
  • 252 parkeerplaatsen, waarvan 10 voor personen met een beperkte mobiliteit
  • Breedte voetpad is minimum 1,5m

Meer info op www.stationsomgevingweerde.be

Dit project wordt uitgevoerd met steun van de NMBS en het Europees Fonds Voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Goed om weten: tijdens de werken blijft Weerde station altijd bereikbaar.