Project Linterpoortenlaan e.a.

Update

Voordat de riolerings- en wegenwerken kunnen starten, dienen de nutsmaatschappijen hun verplaatsingswerken/ aanpassingswerken aan nutsleidingen voor te bereiden. Daarom worden er in de week van 18 maart enkele proefsleuven gegraven in de Linterpoortenlaan om dit verder te onderzoeken.

Inleiding

Er zijn riolerings- en wegenwerken gepland in de Linterpoortenlaan vanaf Armstraat tot Kasteel Linterpoorten, de Leopoldstraat, de Bautelareweg (deel), de Kluisweg (deel) en de Armstraat.

Met dit project willen we ondanks de toenemende mobiliteit de verkeersleefbaarheid verbeteren. We investeren in veilige fietsinfrastructuur en gelijktijdig verbeteren we de waterzuiveringsgraad van grachten, beken en rivieren door het afvalwater te scheiden van het regenwater. Overwelfde of gedempte grachten worden in ere hersteld. Hiermee versterken we ons groen-blauwe netwerk.

  

Fase ontwerp afgerond

Op de infomarkt op 31 januari 2023 is het ontwerp voorgesteld aan de bewoners van het projectgebied. De presentatie en de posters kan je in bijlage terugvinden.

De gemeente heeft de mening van de bewoners op de infomarkt van 31 januari 2023 mee in afweging genomen. De aangepaste plannen en een lijst van vragen en antwoorden kan je in bijlage terugvinden. Met het aangepast ontwerpdossier tracht de gemeente om zo goed mogelijk aan de opmerkingen van de bewoners te voldoen.

Fase omgevingsvergunning

Nu de ontwerpplannen verfijnd zijn, kunnen de nodige voorbereidingen voor de effectieve uitvoering van de werken starten. (bodemonderzoeken, rooilijnen, vergunningen,..)

Enkele aanpassingen aan de plannen naar aanleiding van private omgevingsvergunningen worden uiteraard nog mee verwerkt.

Als eigenaar van een woning langs het traject van de werken, dient er ook bij jou het regenwater van het afvalwater gescheiden te worden. Dit wordt ook wel ‘afkoppelen’ genoemd. Om jou hierin te begeleiden, biedt de gemeente Zemst je een afkoppelingsdeskundige aan. De afkoppelingsdeskundige maakt voor de bewoners een persoonlijk afkoppelingsadvies op. De afkoppelingsdeskundige voor dit project is Bureau Notermans.

De rooilijnprocedure voor de Armstraat en Leopoldstraat is lopende. 

Het einde van deze fase is voorzien in 2024.

Heb je na het doornemen van deze info nog een vraag of een opmerking?
Gebruik dan onze online meldingstool