Project AWV werken kruispunt Brusselsesteenweg en Elewijtsesteenweg

De werken zijn grotendeels uitgevoerd. De herasfalteringswerken zullen pas rond maart 2021 uitgevoerd worden.

Veiliger kruispunt Brusselsesteenweg / Elewijtsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert werken uit op het kruispunt van de Brusselsesteenweg met de Elewijtsesteenweg. In zijn huidige toestand is dat kruispunt een grote asfaltvlakte, waardoor er te snel gereden wordt. AWV zal het kruispunt daarom compacter maken. Zo zal het wegbeeld beter overeenstemmen met de toegelaten snelheid van 50km/u, en wordt het voor bestuurders duidelijker dat ze de bebouwde kom binnenrijden. Er komt ook meer plaats vrij voor veilige fietsoversteekplaatsen. Die worden uitgerust met verkeerseilanden in het midden van de weg. Hierdoor vallen de fietsers beter op, en kunnen ze in twee keer de straat oversteken. Ten slotte zullen ook de bushaltes in beide rijrichtingen comfortabeler gemaakt worden voor de busreizigers.

De werken zijn grotendeels uitgevoerd. De herasfalteringswerken zullen pas rond maart 2021 uitgevoerd worden.

Naar gemeentehuis? Enkel voor dringende zaken na afspraak

De gemeentelijke diensten doen er in deze coronaperiode alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Hou er rekening mee dat je niet zomaar het gemeentehuis kan betreden. Om je veilig te kunnen helpen werken wij enkel op afspraak voor dringende zaken.
Check eerst of hetgeen je nodig hebt, online te verkrijgen is via www.zemst.be/eloket.
Indien dit niet het geval is en je dringend iets nodig hebt, kan je voor sommige producten een afspraak maken via de website of via een telefoontje naar het onthaal op het nummer 015 61 88 90. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.
De meest actuele info over corona kan u vinden via deze link.
Vragen over corona? Mail naar corona@zemst.be.