Proefproject lokaal brood

In Zemst wordt op kleine schaal het potentieel van ‘lokaal brood’ onderzocht en uitgetest. Lokaal brood is brood geproduceerd met lokaal geteelde oude en/of alternatieve graansoorten.

Het past zo in de korte keten, een meer duurzaam landbouw- en voedingssysteem. Korte keten staat voor voedingswaren die via zo weinig mogelijk tussenstations en over zo kort mogelijke weg van bij de boer op je bord terechtkomen.

Sinds kort werken bakker van Eeckhout (Hofstade), landbouwer Thomas Cools (Weerde) en molenaar Molens Van Ramsdonk (Ramsdonk) samen aan een korte ketenbrood. In juni en juli kan je op de akkers het graan zien groeien. In augustus wordt het geoogst, waarna de nodige baktesten volgen. Verwacht wordt dat we in het najaar kunnen proeven van een eerste écht lokaal brood! Dit project past perfect in het gemeentelijk beleid rond duurzame en lokale landbouw.

Gepubliceerd op woensdag 12 juni 2019 9.40 uur