Plekje aan het water in Molenkensbeekvoetweg wordt nog dit jaar ingericht

We ontvingen niet minder dan 28 leuke voorstellen (en heel wat duimpjes) om onze plekjes aan het water in te richten. Op basis van de input werd beslist om nog dit jaar de plek tussen de Barebeek en de Molenkensbeekvoetweg in Elewijt aan te pakken.

Via ons participatieplatform Zemst aan Zet konden Zemstenaars een voorstel doen om de geselecteerde plekjes aan het water in te richten. We kregen 28 creatieve ideeën binnen. Na evaluatie (wat is mogelijk, wat heeft een connectie met andere projecten …) werd er voor gekozen om de plekjes aan het water als volgt aan te pakken:

  • Nog dit jaar de Molenkensbeekvoetweg in Elewijt
  • Volgend jaar de omgeving van de Gasthuishofweg in Hofstade
  • In 2025 de Watermolenstraat in Weerde
  • Nadien de hoek Larestraat-Kapelstraat in Laar

Hierbij zullen we vooral focussen op het aanbrengen van onderhoudsvriendelijke spel- en rustelementen zoals bijvoorbeeld comfortabele zit/ligbanken, een avontuurlijk blotevoetenpad, aangename picknickplekken ... Uit de bevraging blijkt immers dat onze inwoners dit verkiezen.

Bedankt aan iedereen die deelnam aan de bevraging!

Deze actie kadert binnen ORIZ (Open Ruimte In Zemst). Met dit plan wil de gemeente haar open ruimte opwaarderen en uitbreiden. Meer info: www.zemst.be/ORIZ

Gepubliceerd op dinsdag 14 maart 2023 14.43 uur