Pinksterjaarmarkt op maandag 20 mei: verkeer en veiligheid

Op pinkstermaandag vindt ook dit jaar de Pinksterjaarmarkt plaats in het centrum van Zemst. Ga jij? Houd dan rekening met het volgende.

Verkeer en parking

Omleidingen

Enkele straten in de omgeving van de markt worden afgesloten om 4 uur en om 17 uur terug vrijgegeven voor verkeer. De omleidingen lopen als volgt:

  • Vanuit Mechelen: Brusselsesteenweg > Heidestraat > Damstraat > Brusselsesteenweg
  • Vanuit Vilvoorde: Brusselsesteenweg > Damstraat > Heidestraat > Brusselsesteenweg
  • Richting Hombeek: Kleine Baan > Lindestraat > Kleempoelstraat > Hoogstraat

Vervoer

  • Met de auto: parkeren kan op de parking van MZ-shopping (Carrefour en Brico). Van daaruit rijden twee pendelbussen tussen 8 en 16 uur. Mensen met een beperking kunnen hun auto parkeren op de parking van de Lidl.
  • Met de fiets: er zijn in totaal vijf fietsparkings voorzien aan GC De Melkerij, Stationslaan, Armstraat, Hoogstraat en gemeentehuis.

Veiligheid

Uiteraard is ieders veiligheid de grootste prioriteit. Daarom werd er intensief overlegd met politie, brandweer en de noodplancoördinator. Zo werd er een bijzonder nood-en interventieplan opgesteld. Er zal eveneens een veiligheidsrondgang plaatsvinden vóór de markt van start kan gaan.

De EHBO-post bemand door het Rode Kruis kan je aan het gemeentehuis terugvinden. Opgelet: dit is op een nieuwe locatie, dus niet meer in de polyvalente zaal van de bib!

Lees meer

Gepubliceerd op dinsdag 14 mei 2024 15 uur