Pinksterjaarmarkt op 29 mei: verkeer en veiligheid

Naar jaarlijkse gewoonte vindt de Pinksterjaarmarkt plaats op pinkstermaandag. Dit lokt ongetwijfeld weer veel bezoekers naar het centrum van Zemst. Om de toeloop in goede banen te kunnen leiden voorzien we de nodige maatregelen.

Omleidingen

De straten binnen een perimeter van de markt worden afgesloten om 4 uur en om 17 uur terug vrijgegeven voor verkeer. De omleidingen lopen als volgt:

  • Vanuit Mechelen: Brusselsesteenweg > Heidestraat > Damstraat > Brusselsesteenweg
  • Vanuit Vilvoorde: Brusselsesteenweg > Damstraat > Heidestraat > Brusselsesteenweg
  • Richting Hombeek: Kleine Baan > Lindestraat > Kleempoelstraat > Hoogstraat

Pendelbussen

Ook dit jaar zal de politie foutparkeren onverbiddelijk verbaliseren. Vooral gevaarlijk parkeren wordt niet getolereerd. Er staat een takeldienst klaar voor de mensen die een overtreding begaan.

Parkeren zonder zorgen kan op de parking van MZ-shopping (Carrefour en Brico). Van daaruit rijden twee bussen tussen 8 en 16 uur om iedereen van en naar de Pater Van Beverweg (toegang Lidl) te brengen.

G-parking

Mensen met een beperking kunnen hun auto parkeren op de parking van de Lidl. Opgelet: de pendelbussen die van en naar de MZ-parking rijden hebben geen rolstoellift, dus maak zeker gebruik van de parkeerplaatsen aan de Lidl.

Fietsen

Met de fiets komen, is nog steeds de gezondste en snelste manier om naar de Pinksterjaarmarkt te komen. Er zijn maar liefst vijf fietsparkings voorzien (GC De Melkerij, Stationslaan, kruispunt Brusselsesteenweg/Armstraat, Hoogstraat en gemeentehuis).

Veiligheid

Uiteraard is ieders veiligheid de grootste prioriteit. Daarom werd er intensief overlegd met politie, brandweer en de noodplancoördinator. Zo werd er een Bijzonder nood-en interventieplan opgesteld. Er zal een veiligheidsrondgang plaatsvinden vóór de markt van start kan gaan.

De EHBO-post bemand door het Rode Kruis kan je aan het Plein van de Verdraagzaamheid (bibliotheek Zemst) terugvinden.

Tot slot wensen we jullie die dag veel plezier toe. Geniet met volle teugen en hou het veilig!

Gepubliceerd op dinsdag 23 mei 2023 14.12 uur