Pin- en pukcode

Als je de pincode van je eID of kids-ID niet meer kent, kwijt bent of geblokkeerd hebt, heb je 2 mogelijkheden:

  • Heb je wel de pukcode nog in je bezit, dan kan je met deze pukcode de pincode laten resetten op de gemeente en hoef je geen nieuwe code aan te vragen.
  • Ben je de pin -en pukcode kwijt, dan kan je nieuwe codes aanvragen. Deze nieuwe codes worden naar jouw gemeente opgestuurd. 

Voor wie?

  • Inwoners van de gemeente Zemst

Voorwaarden

Let wel: om de codes opnieuw te kunnen aanvragen, mag er geen procedure van adreswijziging of aanvraag van een nieuwe eID lopende zijn. Als er een adreswijziging lopende is, dan kan je pas codes aanvragen bij de inschrijving in je nieuwe gemeente. Bij een lopende aanvraag voor een nieuwe eID worden de nieuwe pin- en pukcode automatisch naar je hoofdverblijfplaats opgestuurd.

Procedure

Je kan deze codes op 2 manieren aanvragen:

Bedrag

De kostprijs voor de aanvraag van een nieuwe pin- en pukcode bedraagt € 5.

Afhandeling

De nieuwe codes worden binnen de drie weken opgestuurd naar de gemeente, die je verwittigt zodra ze beschikbaar zijn. Je kan de nieuwe codes dan afhalen aan het snelloket van het gemeentehuis.

Wat meebrengen

  • je identiteitskaart
  • je pukcode (als je deze nog bezit)

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.