Optimalisatie vrijwilligerssysteem VC Kampenhout-Sas

Heel wat vrijwilligers registreerden zich om een helpende hand te bieden in het vaccinatiecentrum (VC) Kampenhout-Sas. Uit feedback van vrijwilligers en na evaluatie, blijkt dat het registratiesysteem niet voldoende afgestemd is op het profiel van de vrijwilligers.

Omdat de gemeente Zemst de voorbije jaren een goed draaiende vrijwilligerswerking heeft uitgebouwd, zal Zemst de administratie voortaan op zich nemen. Zemst gebruikt hiervoor het bestaande platform ‘Give a Day’.

We zijn ervan overtuigd zo het gebruiksgemak voor de vrijwilligers te vergroten en een meer betrokken aanpak te kunnen bieden aan VC-vrijwilligers. De gegevens die de vrijwilligers invoerden via het vorige systeem zijn ondertussen ingeladen in het ‘nieuwe’ systeem ‘Give a Day’. Essentieel is nu de ontbrekende gegevens aan te vullen. Hiervoor zouden de vrijwilligers ondertussen een mail moeten ontvangen hebben.

Alle ervaring en competenties waarover de geregistreerde vrijwilligers beschikken, bieden ons een brede waaier aan mogelijkheden die we niet willen verliezen. Om nog beter gebruik te kunnen maken van de specifieke sterktes van de vrijwilligers vragen we om de ontbrekende gegevens in het systeem aan te vullen. Het was een hobbelige start – waarvoor we ons verontschuldigen – maar we zijn er zeker van dat we samen tot een mooie samenwerking kunnen komen.

#samentegencorona

PS: De administratie omtrent de medische vrijwilligers wordt verder beheerd door de eerstelijnszones. Daaraan wijzigt er dus niets.

Info: vrijwilligerswerking@zemst.be

Gepubliceerd op vrijdag 5 maart 2021 12.30 uur