Opnieuw CoderDojo op zaterdag 4 februari

Na een lange onderbreking omwille van de coronacrisis vindt er op zaterdag 4 februari opnieuw een CoderDojo plaats in de bibliotheek van Zemst. Kinderen tussen 8 en 18 jaar kunnen er zich uitleven op het vlak van programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen …

CoderDojo organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde dojo’s, waar jongens en meisjes zich kunnen onderdompelen in het ontwikkelen en programmeren. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd. CoderDojo wil iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: Above all: be cool!

Praktisch

  • Elke eerste zaterdag van de maand van 15 tot 17 uur. Eerstkomende editie: zaterdag 4 februari 2023.
  • In de polyvalente zaal van de bibliotheek, Schoolstraat 23 in 1980 Zemst.
  • Voor deelnemers tussen 8 en 18 jaar. Wie jonger is dan 12 jaar wordt best begeleid door (een van) de ouders. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren. We appreciëren het als ouders een halfuur voor het einde van de Dojo terugkeren om het toonmoment mee te maken en de vrijwilligers achteraf wat te helpen bij het opruimen.
  • Deelnemers dienen niet te beschikken over een laptop maar ze mogen die zeker meebrengen.
  • Inschrijven via: https://www.coderdojobelgium.be/nl/praktisch/inschrijven.
Gepubliceerd op dinsdag 24 januari 2023 11.50 uur