Opgelet voor valse vaccinatie-uitnodigingen

Momenteel circuleren er valse uitnodigingen via e-mail voor coronavaccinatie die niet afkomstig zijn van de Vlaamse overheid, maar bijvoorbeeld van een arts of waarin gevraagd wordt naar creditcardgegevens. Ga nooit op dergelijke aanvragen in.

Hieronder vatten we samen hoe je een officiële e-mailuitnodiging kan herkennen.

 • Je uitnodiging komt altijd van de Vlaamse overheid. Je zal er nooit eentje ontvangen van leveranciers van vaccins, individuele huisartsen of andere instanties.
 • De uitnodiging via e-mail ontvang je altijd van volgende afzender: cov19-vaccin@doclr.be. Ontvang je ook een sms? Dan krijg je die via het nummer 8811.
 • Je vaccinatie is gratis. De Vlaamse overheid zal nooit om een betaling of je bankgegevens vragen.
 • Jouw uitnodiging is persoonlijk en gelinkt aan jouw woonplaats.
 • Check je vaccinatiecentrum. Je zal gevaccineerd worden in het vaccinatiecentrum dat voor jouw gemeente werd aangeduid. Voor onze inwoners is dat vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas
 • In de uitnodiging vragen we nooit om persoonlijke gegevens, zoals paswoorden, pincodes of rekeningnummers.
 • Het laatste wat je kan controleren, is of de timing van de uitnodiging strookt met de vaccinatiestrategie. Momenteel worden de 65-plussers gevaccineerd. Ben je bijvoorbeeld 35 jaar, maar krijg je nu al een uitnodiging? Dan bestaat de kans dat deze vals is.

Twijfel je toch nog aan de echtheid van jouw uitnodiging?

Dan kan je het volgende doen:

 • Check ‘Mijn Burgerprofiel’ Je vindt je persoonlijke uitnodiging ook altijd in jouw e-Box via ‘Mijn Burgerprofiel’. Meer info vind je op burgerprofiel.vlaanderen.be.
 • Wacht op de uitnodiging per post. Je krijgt de uitnodiging namelijk altijd ook per post. Die valt enkele dagen na jouw digitale uitnodiging in de brievenbus.
 • Neem contact op met de Vlaamse infolijn via het nummer 1700.
 • Meld een verdacht bericht aan SafeOnWeb via: verdacht@safeonweb.be.

Meer info over de uitnodiging vind je via: www.laatjevaccineren.be/je-uitnodiging-voor-coronavaccinatie.

Gepubliceerd op vrijdag 26 maart 2021 16.41 uur

Naar gemeentehuis? Enkel voor dringende zaken na afspraak

De gemeentelijke diensten doen er in deze coronaperiode alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Hou er rekening mee dat je niet zomaar het gemeentehuis kan betreden. Om je veilig te kunnen helpen werken wij enkel op afspraak voor dringende zaken.
Check eerst of hetgeen je nodig hebt, online te verkrijgen is via www.zemst.be/eloket.
Indien dit niet het geval is en je dringend iets nodig hebt, kan je voor sommige producten een afspraak maken via de website of via een telefoontje naar het onthaal op het nummer 015 61 88 90. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.
De meest actuele info over corona kan u vinden via deze link.
Vragen over corona? Mail naar corona@zemst.be.