Op Wielekes verhuurt binnenkort ook elektrische bakfietsen

Tot op heden kon je bij fietsotheek Op Wielekes Zemst kinderfietsen van verschillende maten ontlenen. Vanaf zaterdag 3 december 2022 zitten er ook twee elektrische bakfietsen in het aanbod.

In het straatbeeld zie je meer en meer elektrische bakfietsen verschijnen maar de aankoop ervan is al snel een serieuze investering. Daarom kocht gemeente Zemst twee elektrische bakfietsen aan om via fietsotheek Op Wielekes aan te bieden aan geïnteresseerden. Wie de aankoop van een elektrische bakfiets overweegt, kan er tijdelijk eentje ontlenen bij onze fietsotheek om zo na te gaan of het echt de investering waard is.

Een elektrische bakfiets ontlenen, kan voor € 50 per maand. Er wordt wel een waarborg aangerekend. In de bak vooraan staat een zitbankje met twee driepuntsgordels. De robuuste en stabiele bakfiets staat garant voor de veiligheid van zowel de bestuurder als de kleine passagiers (vanaf 2,5 jaar). Gebruikers kunnen er ook makkelijk boodschappen mee doen of hun huisdier vervoeren.

In oktober 2022 bestond fietsotheek Op Wielekes Zemst twee jaar. Met succes dankzij de inzet van het team vrijwilligers. Het fietsbestand is sinds de oprichting flink gegroeid van 10 naar 136 kinderfietsen. 80 Zemstse kinderen fietsen momenteel rond met een fiets uit de fietsotheek.

Alle info over fietsotheek Op Wielekes Zemst is te vinden via deze pagina. Daar is ook de link te vinden om een afspraak te boeken.

Wie interesse heeft om het vrijwilligersteam van de fietsotheek te vervoegen, kan contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Eline Guettard via eline.guettard@zemst.be.

Gepubliceerd op dinsdag 29 november 2022 14.11 uur