Ook Zemstse horecaterrassen open vanaf 8 mei

Momenteel mogen we al buiten op stap met een maximum van 10 mensen, maar vanaf 8 mei mogen we weer een terrasje doen, ook in Zemst. De overheid stelde al een buitenprotocol op dat je kan vinden in de corona-update op onze gemeentelijke website.

Zo wordt er getracht om de administratie zoveel mogelijk te beperken. Concreet betekent dit dat terrassen die al bestonden en vergund waren, terug open kunnen zonder nieuwe melding mits toepassing van de geldende coronamaatregelen. Uitbaters die meer openbaar domein willen innemen, kunnen dit best aanvragen via het gekende online platform Eaglebe. Op die manier wordt hier zo snel mogelijk een (verkeers)veiligheidsadvies aan gekoppeld zodat de plannen snel tot uitvoering kunnen gebracht worden.

In eerste instantie zetten we dus in op bestaande terrassen. In een volgende fase biedt de gemeente ook mogelijkheden voor nieuwe initiatieven, tijdelijke terrassen en ‘wilde’ ideeën. Hiervoor is een voorafgaande basisanalyse noodzakelijk. In dit kader werkt de gemeente haar draaiboek voor mobiele, tijdelijke en pop-up zomerbars af. Eens dit goedgekeurd is in de gemeenteraad kunnen de ingediende voorstellen hieraan getoetst worden. Uiteraard houden we hierbij rekening met de regeling rond tijdelijke evenementen en de eventuele andere maatregelen die op dat moment van kracht zijn. Voorstellen kunnen ten gepaste tijde ingediend worden via het online platform Eaglebe.

Horeca-uitbaters en andere initiatiefnemers kunnen met bijkomende vragen terecht bij corona@zemst.be. Het buitenprotocol kan je hier nalezen.

Horeca-Z-cheques

Heb je nog horeca-Z-cheques in de kast liggen? Dit is het moment om ze te gebruiken! Steun onze lokale terrasuitbaters maar hou je aan de opgelegde maatregelen zodat we op termijn nog wat meer terug ‘normaal’ kunnen leven. De geldigheidsduur van de horeca-Z-cheques is trouwens verlengd tot 31 december 2021.

Gepubliceerd op dinsdag 4 mei 2021 13.35 uur

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.