Ook wij kregen hulp van YOUCA-studenten

Op de YOUCA Action Day gingen een vijftal leerlingen van verschillende scholen en studierichtingen aan de slag in het gemeentehuis. Benieuwd hoe dat verliep?

Op 21 oktober kregen we voor één dag versterking van Nel, Andrei, Bruno, Ifigénia en Hilke. Het loon dat de leerlingen verdienden, 55 euro per leerling, gaat via YOUCA naar een sterke jongerenactie van KIYO in Brazilië en de Filipijnen en naar enkele projecten in België.

Door deze actie steunden de leerlingen niet enkel een goed doel, maar konden ze ook proeven van de werking van een gemeentebestuur. Elke leerling kreeg een eigen functie en taak. Zo ging Hilke aan de slag in de bibliotheek waar ze onder andere boeken sorteerde. Nel vervoegde team Secretariaat waar ze hielp bij de voorbereiding van de gemeenteraad. Ifigénia stond de collega's van de Sociale Dienst bij met het samenstellen van voedselpakketten. Onze schepen van Jeugd nam Bruno mee op sleeptouw naar verschillende vergaderingen en liet hem nadenken over ‘sport met jeugd’. Andrei tenslotte liep een dagje mee met team Communicatie. Hij wierp er een kritische blik op de communicatiekanalen van de gemeente en interviewde zijn mede YOUCA-studenten over hun ervaringen.

Bedankt voor jullie inzet Nel, Andrei, Bruno, Ifigénia en Hilke!

Gepubliceerd op dinsdag 26 oktober 2021 13.35 uur