Ook in Zemst extra maatregelen: mondmaskerplicht aan scholen

Sinds vandaag, 15 oktober 2020, moet iedereen in de schoolomgevingen verplicht een mondmasker dragen bij het brengen of ophalen van de schoolkinderen.

De verplichting geldt in een straal van 100 meter rond de schoolpoorten volgens de tijdsindicaties van de schoolstraten waar specifieke ‘piekmomenten’ mee worden opgevangen.

Al sinds 14 augustus 2020 moet iedere burger in de provincie Vlaams-Brabant altijd een mondmasker bij zich hebben. Nu de besmettingscijfers in onze provincie en helaas ook in Zemst op korte tijd snel verslechteren is het moment daar om het dragen van die mondmaskers op bepaalde plaatsen te verplichten.

Op basis van de cijfers en de informatie/meldingen die we ontvingen vanuit de scholen, directies, CLB en de crisiscel willen we eenduidigheid scheppen. Daarom leggen we als gemeentebestuur de mondmaskerplicht eenduidig op rond de schoolpoorten. Elke +12-jarige in een straal van 100 meter rond de schoolpoort wordt verplicht mond en neus te bedekken met een mondmasker.

Omdat het voornamelijk net voor en net na schooltijd even heel druk is, geldt de mondmaskerplicht op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8 tot 9 uur en
van 14.30 tot 16 uur en op woensdag van 8 tot 9 uur en van 11.15 tot 13 uur..
Op die manier is de verplichting voornamelijk gericht op de ouders die hun kinderen komen brengen of halen. De mondmaskerplicht is van toepassing in een straal van 100 meter rond de drie gemeentelijke basisscholen (in Elewijt, Eppegem en Zemst-Laar), de vrije basisscholen (in Hofstade, Weerde en Zemst) en de scholen van het gemeenschapsonderwijs (in Hofstade en Zemst).

Gepubliceerd op donderdag 15 oktober 2020 16.34 uur