Ondersteuning buurtfeest

De gemeente voorziet in een financiële tussenkomst voor straat- en buurtfeesten. De subsidie bedraagt maximaal € 175 per jaar en kan aangevraagd worden voor één activiteit of verschillende evenementen.

Voor wie?

  • Burgers die een straat- of buurtfeest organiseren.

Voorwaarden

  • Het ingediende project richt zich tot alle inwoners van de straat, een gedeelte van de straat of buurt (minstens tien woningen).
  • Privé-feesten, schoolfeesten en feesten met een politiek, religieus, filosofisch en commercieel karakter komen niet in aanmerking voor deze tussenkomst.
  • Deze subsidie is bedoeld om de basisorganisatiekosten te helpen dragen zoals de aanmaak van affiches, uitnodigingen, versieringen, huur materiaal en dergelijke.
  • De aankoop van voedsel, drank en geschenken en ook het gebruik van materiaal van particulieren mag er niet mee betaald worden.

Procedure

Regelgeving

  • Het reglement rond de ondersteuning van buurtfeesten.

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.