Omgevingsvergunning

Voor het uitvoeren van bepaalde werken of het exploiteren van bepaalde inrichtingen is een omgevingsvergunning nodig. Deze vervangt vanaf 1 januari 2018 de milieuvergunning, de stedenbouwkundige vergunning en de verkavelingsvergunning.
De behandeling van een aanvraag verloopt vanaf nu digitaal. Op ieder moment kan je ook de actuele status van je dossier raadplegen.

Als je een project wil opstarten, bekijk dan eerst onze brochure: 'In maximaal negen stappen naar een omgevingsvergunning'.
Neem zeker ook contact op met team Omgeving om je project te bespreken.

Meer informatie kan je vinden op www.omgevingsloketvlaanderen.be

De bekendmakingen van openbare onderzoeken en beslissingen over omgevingsvergunningsaanvragen in de gemeente Zemst kan je hier terugvinden.

Naar gemeentehuis? Enkel voor dringende zaken na afspraak

De gemeentelijke diensten doen er in deze coronaperiode alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Hou er rekening mee dat je niet zomaar het gemeentehuis kan betreden. Om je veilig te kunnen helpen werken wij enkel op afspraak voor dringende zaken.
Check eerst of hetgeen je nodig hebt, online te verkrijgen is via www.zemst.be/eloket.
Indien dit niet het geval is en je dringend iets nodig hebt, kan je voor sommige producten een afspraak maken via de website of via een telefoontje naar het onthaal op het nummer 015 61 88 90. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.
De meest actuele info over corona kan u vinden via deze link.
Vragen over corona? Mail naar corona@zemst.be.