Zo komt er op de parking een natuurlijk speelterrein voor de Chiro en de lokale jeugd. Bovendien krijgt de wandelroute rond de vijver houten speelinfrastructuur voor meer avontuur. Hiervoor wordt lokale grond en duurzaam hout gebruikt. De Chiromeisjes en -jongens van Weerde gaven input voor dit speelterrein tijdens een participatiemoment.
De wandeling rond de Weerdse Vijver wordt een kinderwandellus met een Samen op Pad-label. Op vijf plaatsen komen er houten speel- en balanceerelementen. De route is 1,6 km lang, ideaal voor een gezinsuitstap.
Tegelijkertijd krijgt de mountainbikeroute die langs het speelterrein loopt enkele heuvels. Deze heuvels worden van de rest van het speelterrein afgescheiden door een struikenbos.
De ingang aan de kant van het voetbalterrein wordt rolstoelvriendelijk gemaakt en er komt ook een visponton voor rolstoelgebruikers. Zo kan iedereen gebruik maken van dit stuk toegankelijk groen.
Spelen kan pas na de zomer
Pas na de zomer van 2023 zal de omgeving speelklaar zijn. Zo krijgen de aanplantingen enkele maanden de tijd om stevig te verankeren en te groeien. Ook de speelinfrastructuur krijgt eerst een keuring.
Tijdens de werken zijn 2 van de 3 ingangen toegankelijk. De meest recente werfinfo vind je op de website van Natuur en Bos.
Het project is een samenwerking tussen Natuur en Bos, Regionaal Landschap Brabantse Kouters, Regionaal Landschap Rivierenland, het strategisch project ORIOM (Open Ruimte in en Om Mechelen) en gemeente Zemst.