Oefenkansen Nederlands voor volwassenen en kinderen

Wil jij graag op een leuke manier je Nederlands oefenen? En nieuwe mensen ontmoeten? Dan zijn deze gezellige activiteiten iets voor jou!

GEANNULEERD - Zaterdag 20 juli - Picknick

Volwassenen + kinderen van 4 tot 12 jaar
Gezellig picknicken voor ouders en kinderen, dat is altijd leuk! We beginnen met het samen maken van heerlijke hapjes en zoeken dan een leuke picknickplek.

Donderdag 1 augustus - Gezonde lunchbox maken

Volwassenen + kinderen van 4 tot 12 jaar

Heb je geen inspiratie voor lekkers in de brooddoos van je kind? Doe dan mee aan deze leuke workshop voor (groot)ouders en kinderen. Je maakt en proeft een gezond drankje en enkele hapjes die makkelijk mee kunnen naar school.

Vrijdag 16 augustus - Kruidenzalf maken

Vanaf 16 jaar

Kruiden zijn niet alleen eetbaar, je kan er ook zalven van maken die helpen bij allerlei huidproblemen zoals blauwe plekken, schaafwonden, insectenbeten, brandwonden, acné ... Je leert tijdens deze activiteit welke kruiden geschikt zijn voor welke problemen. Daarna ga je zelf aan de slag en maak je een zalf die je mee naar huis kan nemen.

Woensdag 21 augustus - Kruidenwandeling

Vanaf 16 jaar

Ga mee wandelen en ontdek welke kruiden in de vrije natuur groeien. Onderweg leer je interessante weetjes over de wilde kruiden en krijg je praktische tips. Je ontdekt wat er met al dat natuurmoois kan gebeuren, zowel in de keuken als in de huisapotheek.

Praktisch voor alle activiteiten:

  • Van 10 tot 12 uur
  • In polyvalente zaal van bibliotheek Zemst
  • Gratis, maar schrijf wel in via het online formulier of via Whatsapp met de QR-code hieronder.

In samenwerking met Avansa Halle-Vilvoorde.