sprite
Gemeente Zemst

Aangifte schade droogte in de land- en tuinbouwsector

Aangifte schade droogte in de land- en tuinbouwsector

De aanhoudende droogte laat zijn sporen na op onze land- en tuinbouwbedrijven. Het is voor landbouwers belangrijk dat geleden schade zo snel mogelijk wordt vastgesteld.

Landbouwers nemen zelf het initiatief om de gemeente(n) waarin de getroffen teelten/percelen zich bevinden van de schade in te lichten. De gemeente stuurt daarop een gemeentelijke schattingscommissie langs voor de vaststelling van de schade.

De vaststellingen van de commissie zijn van belang om de uitzonderlijke beroepsverliezen af te trekken overeenkomstig de fiscale barema’s, maar ook als stavend document bij de vraag voor uitstel van betaling voor VLIF-dossiers, leveringscontracten, de mestwetgeving, bij bijzondere opbrengstverliezen in geval van premies, of bij een tegemoetkoming van het rampenfonds wanneer de overheid de extreme weersomstandigheden erkent als algemene ramp.

Hoe de schattingscommissie aanvragen?

Ben je landbouwer en heb je schade door de aanhoudende droogte? Vul dan het aanvraagformulier (download: docx  of pdf) in en geef het samen met het fotoplan uit de verzamelaanvraag zo snel mogelijk af bij de onthaalbalie in het gemeentehuis. Het is om de reeds vermelde redenen belangrijk dat de commissie zo snel als mogelijk de opgelopen schade ter plaatse kan komen opmeten.

Meer info: landbouw@zemst.be of tel. 015 61 88 99.

« Terug

Bekijk ook