sprite
Gemeente Zemst

Zwembad Hofstade sluit op 1 januari 2019 de deuren

Zwembad Hofstade sluit op 1 januari 2019 de deuren

Het is algemeen geweten dat het zwembad in Hofstade in slechte staat verkeert. Sport Vlaanderen vroeg daarom een onderzoek naar de noodzakelijke investeringen om de zweminfrastructuur aan te passen aan de moderne eisen inzake comfort en veiligheid. De studie wees uit dat er de komende 3 jaar circa € 2 500 000 geïnvesteerd moet worden en dat een grondige renovatie niet meer zinvol is. De kosten om het bad open te houden, geven geen meerwaarde aan de huidige exploitatie of functionaliteit van het bad. Daarom besloot Sport Vlaanderen, in samenspraak met de gemeente Zemst, het zwembad te sluiten vanaf 1 januari 2019. Die zes maanden geven de gebruikers de kans om te zoeken naar alternatieven in de buurt. Sport Vlaanderen deelt de bezorgdheid van de 14 clubs en de 22 scholen om hun werking te continueren. Sport Vlaanderen Hofstade engageert zich om de gebruikers te helpen in hun zoektocht naar nieuw zwemwater en de gemeente overlegt binnenkort met de Zemstse scholen en verenigingen.
Gelijklopend startte Sport Vlaanderen een studie op naar de inpassing van een nieuwe zweminfrastructuur in Sport Vlaanderen Hofstade, nabij de site van het oude openluchtzwembad. In overleg met de gemeente Zemst, de omliggende gemeenten en de Vlaamse zwemfederatie wenst Sport Vlaanderen de (financiële) haalbaarheid van een nieuw zwembad te onderzoeken.
Voor gemeente Zemst is het prioritair om het schoolzwemmen te blijven garanderen. Het bestuur zoekt naar oplossingen in afwachting van (hopelijk) de bouw van een nieuw zwembad in het Sport Vlaanderen domein.

« Terug