sprite
Gemeente Zemst

Opening vernieuwde deel gemeentehuis

Opening vernieuwde deel gemeentehuis

Eindelijk is het zover. Als alles volgens plan verloopt, openen wij op dinsdag 16 januari 2018 het vernieuwde gedeelte van het gemeentehuis.
Het gemeentebestuur koos resoluut voor een klantgerichte dienstverlening. Daartoe werd beslist het gemeentehuis te verbouwen en alle dienstverlening zo veel mogelijk samen te brengen onder één dak. Het gemeentehuis wordt daarmee een plaats waar burgers op een snelle en eenvoudige manier toegang krijgen tot de lokale dienstverlening. In een latere fase krijgt ook de Sociale Dienst een werkplek in het gemeentehuis.
Na maanden van plannen en verbouwen gaat het vernieuwde gedeelte van het gemeentehuis open. Bezoekers kunnen vanaf die dag de nieuwe ingang gebruiken kant Stationslaan. De tijdelijke ingang langs de Brusselsesteenweg gaat dan dicht voor het publiek.
Waar vind ik wat?
Eenmaal binnen worden klanten door de medewerkers van het Onthaal wegwijs gemaakt. Zij helpen de klanten deskundig verder of verwijzen hen door naar de verschillende balies. Wie even moet wachten, kan dat in de onthaalruimte. Op het gelijkvloers vind je naast het Onthaal ook het team Burger. De medewerkers Vreemdelingenzaken en Burgerlijke Stand werken op afspraak en kan je spreken in één van de gespreksruimtes op het gelijkvloers. Ook de Onthaalbalie van de politie vind je vanaf 23 januari hier.
Op het eerste verdiep vind je de centrale balie van de teams Omgeving en Infrastructuur. Voor complexe vragen zullen de medewerkers een afspraak voor jou maken zodat deskundigen jouw dossier goed kunnen voorbereiden. De medewerkers Landbouw en Lokale economie werken eveneens op afspraak.
In afwachting van de voltooiing van de verdere verbouwingen vind je op het eerste verdiep, in het vernieuwde deel, ook het bureau van de burgemeester. De schepenen blijven tijdens de werken nog een tijdje de container aan de kant van de Stationslaan gebruiken als tijdelijke werkplaats.
Hinder tijdens het verhuizen
Vanaf 11 januari starten de verhuiswerkzaamheden. Dat kan enige hinder veroorzaken voor onze bezoekers. Ook tijdens de eerste dagen na de opening kan er nog hinder of vertragingen zijn. De nieuwe werkplek is voor onze medewerkers immers ook nog wat wennen. Wij danken je alvast voor je begrip en geduld.

« Terug