sprite
Gemeente Zemst

Week van de Anderstalige Klant van 9 tot 13 oktober 2017

Week van de Anderstalige Klant van 9 tot 13 oktober 2017

Het gemeentebestuur schenkt aandacht aan oefenkansen Nederlands voor anderstaligen. Jezelf in het Nederlands kunnen uitdrukken is immers een belangrijke stap naar integratie. Winkelen is een doodgewone, dagelijkse bezigheid waarbij je Nederlands kan oefenen in een ongedwongen sfeer. Daarom organiseert Zemst ook dit jaar de Week van de Anderstalige Klant, van 9 tot 13 oktober 2017.
Tijdens deze week volgen cursisten Nederlands van het CVO Crescendo uit Mechelen een traject langs enkele handelaars in de Zemst-centrum en Hofstade en oefenen ze daar hun Nederlands. Ze moeten bv. vragen hoeveel iets kost of meer uitleg vragen over een bepaald product. Foutjes maken mag, elkaar helpen en verbeteren is de boodschap. Samen met hun collega-cursisten bouwen ze zo zelfvertrouwen op. Anderzijds stimuleert het gemeentebestuur de lokale handelaars om klanten die het Nederlands niet als moedertaal hebben, de kans te geven om Nederlands te oefenen en niet te snel over te schakelen naar een andere taal.
Meer informatie over de Week van de anderstalige klant krijg je bij de dienst Integratie en op www.oefenhierjenederlands.be.
Het gemeentebestuur dankt de cursisten en de deelnemende handelaars voor hun bereidwilligheid en enthousiasme!

« Terug