sprite
Gemeente Zemst

Het Sportimonium / bezoekerscentrum

Infobalie VVV toerisme Zemst in het Sportimonium

Wandelaars, voorbijgangers en nieuwsgierigen zijn steeds welkom in het bezoekerscentrum om inspiratie op te doen voor een leuke uitstap. Het bezoekerscentrum kan je vinden in strandgebouw in de inkompartij van het Sportimonium vlakbij het strand.  Je ontdekt er meer dan enkel informatie over Zemst en omstreken.

 

Kortom, in het bezoekerscentrum van het Sportimonium vind je een waaier aan informatie voor allerhande uitstappen met de familie of in groep. 
Het prachtige Bloso-domein met het strand is trouwens de uitgelezen plek om je wandel- of fietstocht te starten. 

 

De VVV Toerisme Zemst werkte een hele reeks themawandelingen uit doorheen heel Zemst. Twee ervan : de ‘Barebeekwandeling’ en  ‘Tussen Zenne en Barebeek’  liggen in de buurt van het Bloso-domein.

 

Vanuit het Sportimonium kan je ook met de fiets een fietstocht maken via de knooppunten langs knooppunt 54, 61 of 62 op de fietsknooppuntennetwerk Vlaams-Brabant, Scheldeland en Mechelen. Of pik je gewoon in op de  ‘8 van Zemst’ een mooie lokale fietstocht langsheen de meest landelijke plekjes in Zemst.

Info/contact:

infobalie Sportimoium
Tel: 015 61 82 22

FAx: 015 61 82 21

 

Praktisch
Het bezoekerscentrum is bereikbaar met de wagen via de hoofdingang van het Bloso-domein (Tervuursesteenweg z/n, 1981 Hofstade) – parking Bloso: €2

Te voet of met de fiets via hoofdingang en zij-ingang Trianondreef (voetgangerspoortje)