sprite
Gemeente Zemst

Wegeniswerken inrichting Muizenstraat - UITGEVOERD

Update 7 mei 2018

Vorige week heeft de aannemer de onderlaag asfalt geplaatst in Fase 1. De toplaag asfalt in Fase 1 wordt pas op het einde van de werf uitgevoerd, samen met de toplaag asfalt in Fase 2.
Aansluitend is hij gestart met de opbraak in Fase 2.
Het aanpassen van de wegenis in Fase 2 voert aannemer Vanhoeyveld in 2 fasen uit:
- Fase 2A = vanaf oprit WZH Ambroos tot firma Nauwelaerts, nr. 112.
- Fase 2B = vanaf Tervuursesteenweg tot oprit WZH Ambroos
SIGNALISATIE
In samenspraak met de aannemer en de politie is de volgende signalisatie afgesproken tijdens de werken in Fase 2:
- Fase 1 = vanaf firma Nauwelaerts, nr. 112 tot de Vaartdijk = tweerichtingsverkeer
Men kan er in vanaf de Vaartdijk.
- Fase 2A = vanaf oprit WZH Ambroos tot firma Nauwelaerts, nr. 112 = afgesloten tijdens de werkuren (werkdagen van 6u30 tot 18u00), uitgezonderd voetgangers en fietsers. Het plaatselijk verkeer mag buiten de werkdagen, (’s avonds, in het weekend, verlof-dagen) door in één richting (richting Vaartdijk).
- Fase 2B = vanaf Tervuursesteenweg tot oprit WZH Ambroos = tweerichtingsverkeer.

De veiligheid van de voetgangers en fietsers is een absolute prioriteit en daarom moet het gebruik van het fietspad als rijstrook vermeden worden.
Het passeren van wagens naast het werfverkeer op de rijbaan blijkt niet mogelijk. Daarom wordt de fase waarin gewerkt wordt tijdens de werkuren afgesloten.
Het plaatselijk verkeer mag wel door in één richting buiten de werkuren = 's avonds, in het weekeinde, tijdens verlofperiode.
Fase 1 (nr. 112-Nauwelaerts tot Vaartdijk) wordt eerst zodanig afgewerkt dat deze zone toegankelijk is in twee richtingen.

HINDER FASE 2A:
De aannemer breekt eerst de boordstenen en asfalt op. Vervolgens voert hij uit:
- Tot woensdag 9 mei: t.h.v. de goot/boordstenen: uitgraven en fundering plaatsen.
- In de loop van week 14-18 mei: koord spannen, goot/boordstenen gieten in beton (met beton-mixers). Het beton heeft +/-7 dagen uit-hardingstijd nodig.
- Hierna volgen de voorbereidingen voor de afwerking van de rijweg.
Gelieve uw wagen niet op de oprit maar elders te parkeren tijdens deze werken.
Als de huisvuilwagens in de werfzone niet tot aan uw woning kunnen rijden, zal de aannemer de huisvuilzakken de ochtend van de ophaalronde, verzamelen op een punt waar de huisvuilwagen wel kan komen. Zet daarom steeds je huisvuil de avond voordien buiten. Dezelfde regeling geldt ook voor de andere ophalingen door Incovo (PMD, papier,…).

U dient er rekening mee te houden dat de planning steeds afhankelijk is van de weersomstandigheden en onvoorziene gebeurtenissen.

-----------------------------------------------------------------------------

Update 13 maart 2018

In samenspraak met de aannemer en de politie is de signalisatie aangepast:

 • Fase 1 = vanaf firma Nauwelaerts, Muizenstraat 112 tot de Vaartdijk = éénrichtingsverkeer
 • Fase 2 = vanaf Tervuursesteenweg tot firma Nauwelaerts, Muizenstraat 112 = tweerichtingsverkeer. De bewoners die vooraan in de Muizenstraat wonen, de Groenstraat, bezoekers Ambroos, ... kunnen dus voorlopig terug richting Tervuursesteenweg rijden. Dit totdat de aannemer in dit gedeelte start met de werken.

Bijkomend zal er ook nog een bord ‘plaatselijk verkeer’ vooraan bijgeplaatst worden.
U moet er steeds rekening mee houden dat de aannemer tussen +/- 7 en 17 uur bezig is met zijn werkzaamheden (aanwezigheid vrachtwagens & kranen om te graven, materialen aan- af te voeren, ...). Vanwege de veiligheid en om het werk niet nodeloos te hinderen, is het aangewezen om de werkzone (met de wagen) dan zo veel mogelijk te vermijden!

-----------------------------------------------------------------------------

Bericht 1 maart 2018

Op donderdag 1 maart 2018 startten de werken in de Muizenstraat.
De aannemer zal beginnen met het verwijderen van de bomen in heel de straat. Het aanpassen van de wegenis voert hij vervolgens in 2 fasen uit:

 • Fase 1 = vanaf firma Nauwelaerts, Muizenstraat 112 tot de Vaartdijk
 • Fase 2 = vanaf Tervuursesteenweg tot firma Nauwelaerts, Muizenstraat 112

Deze week wordt er in fase 1 gestart met de opbraak:

 • het asfalt wordt ingezaagd om de rijweg half te kunnen opbreken en vervolgens worden de boordstenen en het asfalt uitgebroken.Het opbreken + heraanleggen van Fase 1 zal ongeveer 2 maanden duren.

Er zal dus pas in de loop van mei, afhankelijk van hoe vlot de werken verlopen en de weersomstandigheden, gestart worden in Fase 2.
Hou er ook rekening mee dat de aannemer een week bouwverlof heeft met Pasen (2-6 april).

 

info 08/02/2018

De gemeente plant wegeniswerken voor de inrichting van de Muizenstraat.
Zo zal het wegprofiel van de Muizenstraat aangepast worden om de doorstroming te verbeteren en worden er voetpaden en berminrichtingen gerealiseerd.

 • Tijdens de startvergadering met de aannemer op woensdag 14/2/2018 zal de dienst Openbare Werken de praktische voorbereiding bespreken en de nodige afspraken maken.
 • Er zal geen infovergadering plaatsvinden, in plaats daarvan zal er een infofolder verspreid worden bij de buurtbewoners. Bedoeling is dat de infofolder alle mogelijke vragen beantwoordt. Je vindt hem hier terug.
 • Als je de plannen wilt bekijken, kan dit tijdens een extra inkijkmoment op dinsdag 20 februari tussen 17 en 19 uur in de parochiezaal van Hofstade. Als je hier niet kan bij zijn, kan je altijd een afspraak maken om de plannen te bekijken op het gemeentehuis.
 • Kan je daar niet op wachten of heb je nu al prangende vragen, dan kan je een afspraak maken om op het gemeentehuis de plannen in te komen kijken.

Info

Blijf op de hoogte van deze werken en schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief 'Wegeniswerken Muizenstraat'.

Blijf je graag op de hoogte van alle wegenwerken? Abonneer je op de algemene gemeentelijke digitale nieuwsbrief.

Gemeente Zemst
team Infrastructuur
De Griet 1 in 1980 Zemst
015 62 71 37

 • loket open:
  • alle werkdagen van 9 tot 12 uur
  • + dinsdagavond van 16 tot 19 uur
  • + woensdag van 13.30 tot 16 uur

mail: infrastructuur@zemst.be

(update: 22-11-2017)