sprite
Gemeente Zemst

Ik doe mee?

Red de restjes! Want de restjes maken het verschil


Workshop 'Lang leve de oogst'


Wat is de beste techniek om tomaten te bewaren en wat heb je daarvoor nodig? Hoe land kan je een zelf ingemaakte oogst bewaren? Leer verschillende technieken om groenten en fruit langer te bewaren en kom alles te weten over steriliseren, (vries-)drogen, zouten, inkuilen, pasteuriseren, inmaken met zoek of zuur of alcohol, pekelen en fermenteren. Heb je zelfgemaakte jam, chutney of notenporto? Breng ze gerust mee, dan proeven en bespreken we de technieken. Na de theorie gaan we zelf aan de slag. (foto: copyright Velt vzw)

 

Gratis inkom maar wel inschrijven via ontwikkelingssamenwerking@zemst.be of T 015 61 88 99.

Datum: maandag 19 september 2016 van 19u30 tot 22 uur.

Locatie: bibliotheek Zemst (Schoolstraat 23 in Zemst).

 

Workshop 'Improvisatiekoken'

Improvisatiekoken houdt in dat je leert koken met een beperkt aantal ingrediënten. Hoe meer je wil halen uit je eigen oogst, je biologisch groentepakket, je lidmaatschap bij een CSA-bedrijf of een greep uit de seizoensgroentjes van de bioboer, hoe minder recepten je nodig hebt. Terwijl de klassieke volgorde van de kookkunst bestaat uit het kiezen van een recept, het opstellen van een boodschappenlijstje, het aankopen en bereiden van het gerecht volgens dat recept, gaat het er in de samenkeuken omgekeerd aan toe. (foto: copyright Velt vzw)

 

Inschrijven via www.ticketgang.be (8 euro).

Datum: dinsdag 18 oktober 2016 van 19 tot 22 uur.

Locatie: Ontmoetingscentrum Hofstade (Zemstsesteenweg 15 in Zemst).

 

Beide workshops zijn een organisatie van de milieu- landbouw-gezondheidsraad en de GROZ, Velt, de werkgroep duurzame voeding en de gemeente Zemst.

 

Contact

Ontwikkelingssamenwerking

Hoogstraat 69

1980 Zemst