sprite
Gemeente Zemst

Adviesrol

 

Adviesrol

De GROZ geeft advies aan de gemeente over het be­leid voor Ontwikkelingssamenwerking en Internationa­le Solidariteit. De GROZ heeft een beleidsvisie ontwik­keld in de vorm van een memorandum en maakt deze standpunten kenbaar. Klik hier voor het memorandum.

 

Overleg, coördinatie en samenwerking

De aangesloten verenigingen van de GROZ bundelen ook hun diverse krachten en willen de verschillende organisaties, initiatieven en personen in Zemst - be­gaan met ontwikkelingssamenwerking - ondersteunen. De GROZ is een kanaal voor overleg, coördinatie en samenwerking.

 

Aanvullend organiseert de GROZ jaarlijks enkele ‘Open Avonden’ met een informatieaanbod om de dagelijkse werking van haar eigen verenigingen te overstijgen en een ruimer publiek aan te spreken.

 

Zet jij je in voor een project in het Zuiden?

Dan kan je aanspraak maken op een subsidie. De GROZ geeft advies op basis van het reglement ‘Inleef­reizen, studentenstages of ontwikkelingsprojecten in OESO-DAC landen’. Reglement en formulieren zijn te­rug te vinden onder de rubriek ‘Zuiders engagement’.

 

Stedenband Zemst – Sokone

De gemeente Zemst wisselt met de Senegalese ge­meente Sokone ‘gemeentehuiservaring’ uit. Het doel is de dienstverlening voor de bevolking te verbeteren. De GROZ volgt de ontwikkelingen van de stedenband op. Voor meer informatie neem je een kijkje onder de rubriek Sokone of op www.zemstinsokone.blogspot.com.

 

Fair Trade

De GROZ ondersteunt de gemeente Zemst in haar en­gagement van FairTradeGemeente. Voor meer informatie neem je een kijkje onder de rubriek Fair Trade Gemeente of http://fairtradegemeenten.be/Zemst.

Contact

Ontwikkelingssamenwerking

Hoogstraat 69

1980 Zemst