sprite
Gemeente Zemst

Leden

De GROZ-leden in 2015-2016


De folder met de voorstelling van de GROZ kunt u hier downloaden.

 


11.groep Zemst

De Vlaamse Noord-Zuidbeweging.

 

11.groep is één van de 340 vrijwilligersgroepen die samen de 11.11.11-koepel vormen. 11.11.11 zet zich in voor een rechtvaardige wereld zonder armoede. In het Noorden staat beleidsbeïnvloeding centraal. In het Zuiden steunt 11.11.11 organisaties met goed doordachte ontwikkelingsinitiatieven en stimuleert samenwerking.

www.11.be

Contact: kris.destaercke@gmail.com

Jan Colebrants Tel.: 015 61 30 52

Jan De Broeck Tel.: 015 62 16 26

Karen De Broeck Tel.: 015 61 20 61

AZIZ vzw

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), default qualityDe vrijwilligersvereniging AZIZ is één van de 50 leden van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Zij geeft humanitaire hulp aan asielzoekers en vluchtelingen. AZIZ werkt aan integratie van vluchtelingen en aan internationale solidariteit en organiseert regelmatig informatieavonden in Zemst rond thema’s die met asiel, migratie en integratie te maken hebben.

www.aziz.be

Contact: josee.goethals@skynet.be


 Mali-Kanu

Mali-Kanu wil in het Afrikaanse land Mali lokaal verankerde initiatieven on­dersteunen. Het gaat om initiatieven die een duurzame verbetering van de levens­omstandigheden beogen op het vlak van onderwijs en vorming, gezondheidszorg, plattelandsontwikkeling, leefmilieu en mensenrechten. 

http://mali-kanu.be

Contact: info@mali-kanu.be

Missiekring Zemst Sint-Pieter

 

De missiekring Zemst Sint-Pieter is een christelijk geïnspireer­de vereniging en zij verleent financiële en materiële steun aan sociale projecten in Brazilië, Chili en Congo. De steun gebeurt in samenwerking met en ten dienste van de plaatselijke be­volking. Er vinden heel wat activiteiten in Zemst plaats. Er is namelijk een breikring, het jaarlijks restaurant op de laatste zondag van september en sterzingen in samenwerking met de +13 jongerenwerking van de parochie.

www.wmhelp.be

Contact: hvandersmissen@hotmail.com
Oxfam Wereldwinkel Zemst vzw

Oxfam Wereldwinkels zijn al meer dan 40 jaar de voornaamste organisatie en referentie voor eer­lijke handel in België. Zij willen met de verkoop van producten van eerlijke handel een alternatief aanbieden voor de vaak onrechtvaardige wereldhandel. In Eppegem vind je de plaatselijke wereldwinkel terug.

www.oww.be/zemst

Contact: zemst@oww.be

Adres: Kreupelstraat 32, 1980 Eppegem

Openingsuren: woensdag van 14 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 16 uur  

Plan RW Zemst

Plan Regionale Werkgroep Zemst is één van de 8 vrijwilligersgroepen van Plan België. Plan België is lid van Plan International (het vroegere Foster Parents). Sinds 1983 werkt zij met en voor de meest kwetsbare kinderen en hun gemeenschap in de 50 armste landen van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Ze gaat er de strijd aan met armoede, onrecht en ongelijkheid en geeft kinderen de kans om hun rechten op te eisen en hun leefwereld te veranderen. In België sensibiliseert de organisatie het grote publiek, werft ze fond­sen en zet ze kinderrechten op de agenda van scholen, media en politici. De vereniging telt in Zemst een 50-tal Plan-ouders die hun projecten steunen.

www.planbelgie.be.

Contact: b.devogeleer@telenet.be 


 

 

XARITOO

XARITOO is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die de Zemstse leefgemeenschap sensibiliseert. Ze engageert zich ook voor het uitwerken van kleinschalige concrete projecten rond ontwikkelingssamenwerking met een maatschappelijk draagvlak.

Omdat basishygiëne één van de hoekstenen van ontwikke­lingswerk is, gaat Xaritoo een nieuw duurzaam, lange ter­mijn-project ‘SOKO-Lat’ aan. SOKO-lat houdt het bouwen van latrines (WC’s) in Sokone (Senegal) en omgeving in. Omdat toegang tot een WC een recht is van elkeen!

Contact: geert.deroo@scarlet.be  

 

 


 

 

 

 

 

Contact

Ontwikkelingssamenwerking

Hoogstraat 69

1980 Zemst