Nieuwe coronamaatregelen: o.a. sociale bubbel van 5 personen!

Helaas gingen de coronacijfers de voorbije dagen de verkeerde richting uit. Om een verdere uitbreiding van het coronavirus te vermijden, legt de nationale veiligheidsraad vanaf woensdag 29 juli 2020 strengere regels op. Volg ze voor jouw en onze veiligheid!

Om een volledige lockdown in de toekomst te vermijden moeten we allemaal opnieuw wat meer inspanningen gaan doen. Niet leuk maar als we nu ons best doen, dan kunnen we het virus mogelijks indijken. Hou je daarom aan de nieuwe regels. De belangrijkste aanpassingen:

  • Voortaan bestaat je sociale bubbel (minimum) voor de komende 4 weken uit maximum 5 personen bovenop de mensen waarmee je onder één dak woont. Kinderen onder de 12 jaar worden hierin niet meegeteld.
  • Wat evenementen betreft zal de gemeente de aanvragen herbekijken en checken of ze voldoen aan de nieuwe regels van o.a. maximaal 100 personen binnen en 200 personen buiten.
  • Andere samenkomsten kunnen met maximum 10 personen.
  • Winkelen moet je voortaan weer alleen doen voor maximum 30 minuten.

Een volledig overzicht van de nieuwe maatregelen kun je bekijken via www.zemst.be/Update-corona

Verder willen wij nogmaals benadrukken dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen: regelmatig en grondig handen wassen, afstand houden en een mondmasker dragen waar het verplicht is en waar je onvoldoende afstand kan behouden. We rekenen op jou!

Gepubliceerd op dinsdag 28 juli 2020 16 uur