Nieuw zwembad op komst!

De haalbaarheidsstudie over de bouw van een nieuw multisportcomplex krijgt een positief vervolg. Gemeente Zemst gaat samenwerken met Sport Vlaanderen en gemeente Boortmeerbeek voor de realisatie van een nieuw multisportcomplex met zwembad in Hofstade.

De haalbaarheidsstudie werd in 2021 besteld met de bedoeling om een zicht te krijgen op de technische haalbaarheid, de financiële impact en mogelijke samenwerkingsverbanden. Op basis hiervan kwamen gemeente Zemst, Sport Vlaanderen en gemeente Boortmeerbeek overeen om een multisportcomplex te realiseren met o.a. een 50m indoor zwembad, een golfsurfbad, een kabelskibaan en de integratie van het oud openluchtzwembad.

De totale investeringskost voor dit multisportcomplex wordt geraamd op € 46 miljoen. Onze gemeente gaat enkel het 50m-bad cofinancieren samen met Boortmeerbeek en Sport Vlaanderen. Aan de andere werken betaalt de gemeente niet mee. Het doel is om het project binnen de vijf jaar te realiseren.

De gemeente focust op zwemwater, de rest komt later. Aan de gemeenteraad wordt de princiepskeuze om hierin verder te stappen voorgelegd. 

Gepubliceerd op dinsdag 11 oktober 2022 16.43 uur