Mijn Burgerprofiel: wat is dat?

Je uitnodiging voor je vaccinatie is ook terug te vinden in Mijn Burgerprofiel, maar wat is dat nu juist dat burgerprofiel?

Mijn Burgerprofiel is dé plek waar je al jouw zaken met de overheid veilig en digitaal kunt regelen, zoals dossiers opvolgen, gegevens inkijken, attesten downloaden of documenten raadplegen. Mijn Burgerprofiel verzamelt al jouw officiële gegevens en overheidsadministratie in één persoonlijk overzicht. Veel persoonsgegevens zijn immers verspreid over verschillende overheidsinstanties. Mijn Burgerprofiel brengt ze samen.

Als je eenmaal bent aangemeld, kan je jouw gegevens bij alle overheden digitaal raadplegen. Denk maar aan je fiscaal attest voor de kinderopvang of de oproepingsbrief voor je COVID-19-vaccinatie. Zodra het vaccinatiecentrum de uitnodiging voor je COVID-19 vaccinatie verzendt, vind je ook die in het overzicht.

‘Mijn Burgerprofiel’ is vandaag nog een groeiend platform. Dat betekent dat je er nog niet alles zal vinden. Sommige overheidsdiensten zijn immers nog volop bezig met hun informatie op het platform aan te vullen. 

Hoe werkt Mijn Burgerprofiel?

Meld je aan via de knop 'Aanmelden' rechtsboven op onze website of via mijnburgerprofiel.be. Meld vervolgens veilig aan met je e-ID, itsme® of een beveiligingscode via mobiele app of sms. Daarna heb je toegang tot het overzicht van jouw overheidsadministratie. Probeer het meteen!

Ben je nog niet vertrouwd met Mijn Burgerprofiel?

Meer informatie vind je op deze website of bekijk onderstaand instructiefilmpje
 
Gepubliceerd op donderdag 29 april 2021 10.17 uur

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.