Maand van de cyberveiligheid: beveilig je (online) accounts!

Zijn je paswoorden veilig en sterk genoeg? Heb je voor elk account een ander en veilig paswoord? Hoe beter de beveiliging van je account, hoe kleiner de kans dat iemand in je account kan inbreken.

Gebruik sterke wachtwoorden! Een wachtwoord is best 15 tekens lang en er komen kleine letters, hoofdletters, cijfers en symbolen in voor. Voor elk account voorzie je best ook een ander sterk wachtwoord. Dit wordt niet altijd gedaan omdat we zoveel wachtwoorden niet kunnen onthouden. Dit kan je oplossen door in een boekje de verschillende wachtwoorden op te schrijven, maar dan mag je dit boekje niet in de buurt van je computer of laptop bewaren maar wel op een veilige plaats. Een andere mogelijkheid is het installeren van een wachtwoordmanager. De wachtwoordmanager is vaak gratis, gemakkelijk in gebruik en slaat al je wachtwoorden op.

Een andere tip: stel meervoudige authenticatie in. Met een meervoudige authenticatie heb je niet alleen een wachtwoord nodig om aan te melden, maar ook bijvoorbeeld een code die je via sms ontvangt. Deze stap zorgt voor een extra beveiliging.

Gepubliceerd op dinsdag 12 oktober 2021 14.12 uur