Maaltijden aan huis

Zemstenaars die door leeftijd, handicap of (tijdelijke) medische situaties problemen hebben bij het bereiden van maaltijden, kunnen een beroep doen op de dienst maaltijden aan huis van de gemeente. Vanaf 1 december 2021 bereidt een traiteur deze maaltijden. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee voor de klanten.
Een van de voordelen is dat het aanbod uitgebreid wordt. Klanten kunnen vanaf dan kiezen tussen een basismenu en een menu van de chef. Ook zijn er meer mogelijkheden voor diëten, dieetcombinaties, allergieën … Een ander pluspunt is dat de maaltijden ook in het weekend kunnen geleverd worden. Bovendien kunnen klanten extra’s bestellen zoals brood, charcuterie, fruit en een snack.
Verder worden de maaltijden voortaan ook koud geleverd. Zo kunnen de klanten zelf kiezen wanneer ze eten. De maaltijden zijn eenvoudig op te warmen in een microgolfoven. Wie geen microgolfoven heeft, kan een makkelijk te bedienen toestel aankopen bij de traiteur aan een voordelige prijs. Wie nu en dan wat hulp nodig heeft bij het opwarmen van de maaltijden of gewoon nood heeft aan een praatje, kan een beroep doen op de vrijwilligers van Zemst Helpt.
 

Voor wie?

  • Mensen die niet of onvoldoende in staat zijn om zelfstandig een maaltijd te bereiden, wegens hun leeftijd, medische redenen of bijzondere sociale omstandigheden, kunnen via de thuisdiensten maaltijden bestellen.

Bedrag

  • De prijs per maaltijd varieert naargelang het inkomen van de cliënt en kan jaarlijks herzien worden.
  • Wanneer klanten kiezen voor het menu van de chef of extra’s bijbestellen, betalen ze een opleg. 

Wat meebrengen

  • een medisch attest van uw huisarts of behandelend arts
  • meest recente belastingaanslagbiljet
  • eventueel het attest voor erkenning van handicap met vermelding van het aantal punten (minimum 7 punten of 33%). 

Meer info

Voor meer uitleg kan je bellen op het nummer 015 61 88 90 of mailen naar thuisdiensten@zemst.be. Zorg dat je je laatste aanslagbiljet bij de hand hebt.