Lancering www.kiesjeschool.be

Om een einde te maken aan kampeertoestanden aan de schoolpoort lanceert het Lokaal Overlegplatform (LOP) basisonderwijs regio Mechelen de website www.kiesjeschool.be.

De tijd dat je als ouder gelijk naar welke school kon stappen en je kind er inschrijven ligt ver achter ons. Om een einde te maken aan kamperen aan de scholen en om alle kinderen gelijke kansen te geven, organiseert het LOP inschrijvingen voor het gewone basisonderwijs via een digitale aanmeldingsprocedure. Alle basisscholen van het gewone onderwijs van Mechelen, Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver en Zemst doen hieraan mee. De ouders gebruiken www.kiesjeschool.be om hun kind aan te melden voor het volgende schooljaar als hun kind dan voor de eerste keer naar school gaat of als het van school verandert.

Aanmelden via www.kiesjeschool.be kan van nog tot 31 maart 2020 om 12 uur. Het moment van aanmelden in die periode heeft geen invloed op de uiteindelijke toewijzing. De aangemelde kinderen worden geordend volgens de volgende principes:

  • Voorrang voor broers/zussen en kinderen van personeel
  • De andere kinderen eerst volgens de school van hun eigen voorkeur en daarbinnen volgens de kortste afstand of het toeval in de verhouding dat door de school gekozen werd.

De resultaten worden bekend gemaakt op 24 april 2020 vanaf 12 uur. Met het verkregen ticket kunnen ouders hun kind inschrijven van 4 tot 26 mei 2020 in de toegewezen school. Nadien vervalt het ticket. De vrije inschrijvingen starten vanaf 29 mei 2020. Ouders kunnen dan vrij inschrijven in een school naar keuze voor zover daar nog vrije plaatsen zijn.

Gepubliceerd op dinsdag 3 maart 2020 16.25 uur