Koesterweek 2023

Verloor je zelf een kind? Of ken je iemand die dit meemaakte? Dan weet je hoe belangrijk het is de nodige steun te krijgen/bieden. Tijdens de Koesterweek van vrijdag 8 tot vrijdag 15 december geven we hier speciale aandacht aan en roepen we iedereen op om zijn of haar hart te tonen voor gezinnen met verdriet. Samen met heel wat andere steden en gemeenten hijsen we hiervoor een speciale vlag aan het gemeentehuis.

Ook je hart tonen?

Hang dan tijdens de Koesterweek de affiche aan je raam en toon zo dat gezinnen met verdriet om een kind* er niet alleen voor staan en dat je met hen meeleeft. De affiche kan je hier printen of afhalen aan het onthaal in het gemeentehuis.

Wereldlichtjesdag

Op zondag 10 december, tijdens de Koesterweek dus, valt ook Wereldlichtjesdag. Deze tweede zondag van december om 19 uur steken mensen over heel de wereld lichtjes aan voor kindjes die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist. Doe ook mee en steek op 10 december om 19 uur een lichtje aan voor alle kindjes die gemist worden.

Permanente herinneringsplek in Het Schransbos

Wist je dat we in Het Schransbos in Eppegem een permanente herinneringsplek inrichten? Het wordt een serene plek onder een monumentale boom waar nabestaanden die een dierbare verloren tot bezinning kunnen komen en mooie herinneringen kunnen ophalen. Op zondag 10 december (Wereldlichtjesdag) verzamelen we vanaf 18 uur aan De Schranshoeve. Na een welkomstwoordje wandelen we samen naar de nieuwe (permanente) herinneringsplek en steken er om 19 uur samen een lichtje aan en denken we aan allen die we missen. Broertjes en zusjes kunnen een herdenkingssteentje maken en dit aan de herinneringsboom plaatsen.