Knelpuntenwandeling

In het kader van het 10 puntenprogramma naar een toegankelijke gemeente werd in mei 2018 een knelpuntenwandeling gemaakt. Aan de hand van een afstiplijst werd onderweg gekeken of alles toegankelijk was voor personen met een beperking.

Een lijst met knelpunten werd opgemaakt: hoge boordstenen, losliggende straattegels, putten en waterplassen, onduidelijke belijning, onvoldoende verlichting, overhellende takken en andere hindernissen. Dit jaar organiseren het Platform voor Personen met een Beperking en gemeente Zemst opnieuw twee knelpuntwandelingen.

Zowel personen met als zonder beperking mogen mee. Heb je geen beperking dan kan je plaatsnemen in een rolstoel, een blinddoek omdoen of een hoofdtelefoon opzetten. Zo ervaar je beter hoe het is om je te verplaatsen als je mindermobiel, blind of doof bent. Na een wandeling wordt een concreet actieplan opgemaakt, met zowel preventieve aanbevelingen (bv. waar een nieuwe openbaar project gepland is) als herstelrichtlijnen bij knelpunten.

Op donderdag 16 mei hernemen we in Zemst-centrum de wandeling van vorig jaar om te kijken welke aanpassingen er intussen gebeurd zijn. We evalueren en bespreken na in het gemeentehuis. Op woensdag 29 mei is er een nieuwe knelpuntenwandeling in Eppegem. Wil je graag meegaan op een knelpuntenwandeling of wil je meer informatie? E-mail naar welzijn@zemst.be. Je mag ook gewoon aansluiten bij de wandelingen.

Gepubliceerd op dinsdag 14 mei 2019 15.44 uur