Kamp van Chiro Eppegem stopgezet door bacteriële infectie

Zoals alle jeugdbewegingen ging ook Chiro Eppegem op kamp deze zomer. Ze verblijven normaal tot zaterdag 13 augustus in Chiny met 136 kinderen. Helaas moet het kamp vandaag al stopgezet worden door de verspreiding van een bacteriƫle infectie.

Dinsdag 9 augustus in de namiddag werden de eerste kinderen ziek en tegen de avond waren er meer dan 20 zieken. Het aantal klom vandaag op naar meer dan 40 zieke kinderen. Een dokter van wacht in Chiny stelde vast dat het om een bacteriële infectie gaat die zich snel verspreidt. De kinderen die eerst ziek werden, zijn ondertussen al beter, maar voelen zich nog te zwak om de activiteiten te hervatten. Met het warme weer in aantocht, het aantal zieken en het feit dat de infectie zich nog verder kan verspreiden, besliste Chiro Eppegem om het kamp stop te zetten en iedereen te evacueren. Gemeente Zemst ondersteunt deze beslissing en biedt hulp waar nodig.

Concreet zorgt gemeente Zemst voor twee bussen die vanavond rond 19 uur in Chiny aankomen. De bussen brengen de kinderen vanavond terug naar Jeugdhuis De Jeppe (Zenneweg 20) in Eppegem. Ze arriveren normaal rond 22 uur. De ouders van de kinderen werden persoonlijk verwittigd door Chiro Eppegem. De begeleiders van het kamp die niet ziek zijn, blijven op de kampplaats voor nawacht.

Gepubliceerd op woensdag 10 augustus 2022 13.40 uur