Inkomensgarantie voor Ouderen (IGO)

De Inkomensgarantie voor ouderen (IGO) is een¬†uitkering voor 65-plussers die niet over voldoende financiële middelen beschikken.

Het verkrijgen van een IGO is verbonden aan nationaliteits- en verblijfsvoorwaarden. Het bedrag hangt af van je gezinssituatie en de bestaansmiddelen.

Voorwaarden

Je moet aan volgende voorwaarden voldoen:

  • minstens 65 jaar zijn.
  • Belg of onderdaan van de Europese Unie zijn, een subsidiaire beschermingsstatus hebben, erkend vluchteling of staatloze zijn. In bepaalde gevallen komen ook mensen met een andere nationaliteit in aanmerking.
  • verblijven in België. Een verblijf in het buitenland kan voor maximum 29 dagen (in één of meerdere keren).

Procedure

Om een Inkomensgarantie voor Ouderen aan te vragen, maak je een afspraak bij de medewerkers van Burgerlijke Stand. Je kan ook rechtstreeks een aanvraag indienen bij de Federale Pensioendienst.

Bedrag

Het bedrag dat je kan ontvangen is afhankelijk van jouw gezinssituatie en het inkomen van het gezin.

Wat meebrengen

  • Je identiteitskaart

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.