Inhuldiging Den Boschvoetweg op Dag van de Trage Weg

Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021 is het opnieuw Dag van de Trage Weg, tijd dus om de wandelschoenen aan te trekken. Dit jaar gaat dit gepaard met de inhuldiging van een bijzonder stukje buurtweg: Den Boschvoetweg, ook gekend als buurtweg 66.

Den Boschvoetweg is een gloednieuwe schakel in het fijnmazig wegennet dat Zemst-Bos met Zemst-Laar verbindt. Het is een wandelpad dat door de weiden en akkers loopt, waar beekjes vloeien, waar de koeien nog prominent aanwezig zijn en waar de aandacht vooral op de fauna en flora ligt. Den Boschvoetweg is ook gekend als buurtweg 66. Jarenlang was het een vergeten weg maar op de Dag van de Trage Weg wordt hij opnieuw toegankelijk voor wandelaars.

Concreet

Voor zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021 zijn 2 parcours uitgestippeld, eentje van 5 km en eentje van 11 km, telkens te vertrekken aan Spiltstraat 61 in Zemst-Bos. Je kan de parcours vinden op www.dagvandetrageweg.be vanaf vrijdag 15 oktober 2021. Je kan de routes afprinten of digitaal volgen via gpx of QR-code met je smartphone. De wandelingen zijn niet geschikt voor buggy’s, rolstoelen, fietsers en ruiters. Bij nat weer zijn laarzen of stevige stapschoenen aangewezen.

We geven graag enkele richtlijnen mee om het leven van de aanwezige fauna, flora, onze boeren en hun dieren niet te verstoren:

  • hou je hond aan de lijn en ruim hondenpoep op
  • volg het pad, wijk niet af, betreed geen eigendommen
  • neem afval mee en gooi het thuis in de vuilbak
  • hou het stil om het aanwezige wild niet op te schrikken

De organisatie is in handen van gemeente Zemst, VVV Toerisme Zemst en Trage Wegen Zemst.

Tip

Nog niet uitgewandeld? Neem een kijkje op www.dagvandetrageweg.be en ontdek nog andere activiteiten. Voor Wallonië kan je terecht op www.semainedessentiers.be.

Gepubliceerd op dinsdag 12 oktober 2021 14.17 uur