Infosessie nieuwe deelwagens Hofstade op 17 april

Vanaf half april breiden we ons deelwagenpark uit met twee elektrische wagens met vaste standplaats in Hofstade. Interesse? Kom naar het infomoment op woensdag 17 april.

De twee deelwagens krijgen een vaste standplaats met laadpaal in Hofstade: één op de buurtparking aan de Gasthuishofweg en één aan de Kerkhoflei.

Infomoment

Kom alles te weten over dit aanbod tijdens het infomoment op woensdag 17 april van 16 tot 17.30 uur op de parking aan de Gasthuishofweg.

Voorwaarden

Dit aanbod verloopt in samenwerking met energiecoöperatie Klimaan. Iedereen die minstens drie coöperatieve aandelen ter waarde van € 100 per aandeel van Klimaan bezit - bijvoorbeeld dankzij de investering in de gemeentelijke zonneprojecten - kan gebruik maken van de deelwagens. Ook inwoners die via andere energiecoöperaties al investeerden in duurzame projecten kunnen de wagens van Klimaan gebruiken. Wie nog geen aandelen bezit, kan er aankopen via de website van Klimaan.

Wie gebruik maakt van deze deelwagens betaalt geen abonnementskosten en hoeft geen extra waarborg te betalen gezien de aandelen als waarborg dienen. Het gebruik van de deelwagens wordt aangerekend via een uur- en kilometertarief: € 0,28 per kilometer en € 3 per uur. Via de Klimaanapp kan een gebruiker rijkrediet kopen, de beschikbaarheden controleren, de wagens reserveren, ontgrendelen en afsluiten.

Deze bijkomende deelwagens kaderen in het project rond gedeelde mobiliteit uit het meerjarenplan 2020-2025.

Gepubliceerd op dinsdag 16 april 2024 17.10 uur