Infomarkt toekomst Weerdse begraafplaats

We werken aan een plan voor de herinrichting van de Weerdse begraafplaats. Wil jij hierover meer weten? Kom dan naar de infomarkt op dinsdag 20 februari in d’ Oude School. We vertellen je graag meer over de toekomst van de Weerdse begraafplaats.

Het project omvat de transitie van de bestaande begraafplaats van Weerde tot een stiltepark waar rust, sereniteit, toegankelijkheid en natuur centraal staan. We zullen de begraafplaats geleidelijk omvormen, met respect voor de dierbaren en het rijke funeraire verleden.

Wat kan je verwachten?

Denk aan speciale plekjes waar je kunt bezinnen en herdenken, allemaal binnen een vernieuwde groene omgeving. Een troost- en afscheidszone, een strooiweide, een kinderperk met sterrenweide en een monument voor oud-strijders. Alles zodat nabestaanden hun overledenen in alle rust en sereniteit kunnen gedenken.

De bestaande verhardingen maken plaats voor meer groen, met extra aandacht voor toegankelijkheid en biodiversiteit. De bestaande hoogstammen vanaf de Vredelaan en op de site blijven behouden. Op de begraafplaats komen er nieuwe bomen, hagen en groene borders bij.

Het uiteindelijke resultaat? Een slim plan dat rekening houdt met efficiënt beheer en gebruik. Jij, als bezoeker, ervaart een aantrekkelijk stiltepark binnen een vernieuwde groene omgeving.

Infomarkt praktisch

  • Dinsdag 20 februari
  • Tussen 19 en 21 uur
  • d’ Oude School (Damstraat 49 in Weerde)
  • Je hoeft niet op voorhand in te schrijven
  • Iedereen welkom

Ook de andere begraafplaatsen in onze gemeente zullen we geleidelijk aan omvormen naar een stiltepark. Zo willen we dit jaar al starten met de eerste schetsen voor de begraafplaats van Elewijt.

Gepubliceerd op dinsdag 6 februari 2024 14.12 uur