Info-tentoonstelling Fietssnelweg

De fietssnelweg F1 naast de Zenne is zo goed als klaar. Ben je benieuwd naar het vervolgtraject richting Mechelen en Antwerpen?

De Vlaamse Waterweg - in samenwerking met de provincie, de gemeente en EFRO - bouwde twee fietsbruggen over de Zenne en verbreedde en asfalteerde het jaagpad. Op die manier werkten verschillende partners samen aan de fietssnelweg F1. Wil je meer te weten komen over het vervolgtraject? Kom dan naar de info-tentoonstelling op woensdag 20 februari 2019, doorlopend tussen 18 en 21 uur in het gemeentehuis van Zemst. Verschillende standhouders lichten er de route en de projecten langs de F1-fietssnelweg toe: de gemeente Zemst, de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen, De Vlaamse Waterweg nv, stationsomgeving Mechelen en het Regionaal Landschap Brabantse Kouters. Bekijk er de plannen en de foto’s, stel je vraag of geef jouw bemerking.

Aansluitend op het traject van de F1 zal een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (Vlaamse overheid) brede afgescheiden fietspaden aanleggen langs de Brusselsesteenweg tussen de Heidestraat in Zemst en de gemeentegrens met Mechelen. De aannemer van deze werken en het ontwerpbureau zullen ook deze plannen laten zien.

De F1-fietssnelweg is een route die Antwerpen-Mechelen en Brussel verbindt. Tussen Antwerpen en Mechelen volgt de route de spoorlijn, tussen Mechelen en Brussel volgt ze het water.

Gepubliceerd op dinsdag 19 februari 2019 18.24 uur