Hulp voor padden

De padden ontwaken uit hun winterslaap en trekken massaal naar beken en poelen om zich voort te planten. Om deze trek te overleven, worden ze ook in Zemst geholpen met het oversteken van wegen

De Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen van Pro Natura plaatsen paddenschermen en graven emmers in. Het is de bedoeling dat de padden in de emmers vallen als zij tegen het scherm aanlopen. De vrijwilligers zorgen dan voor een veilige overzet van de padden, kikkers en salamanders. Na de trek ruimt Pro Natura alles terug op.

Gepubliceerd op dinsdag 23 maart 2021 13.31 uur

We zijn er voor jou!

We doen er in deze coronaperiode alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Momenteel werken we nog steeds op afspraak. Bekijk op deze pagina de huidige openingsregeling.

Op de hoogte blijven van het gemeentelijk nieuws? Schrijf je hier in voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief H@llo Zemst. Een overzicht van de berichten vind je op deze pagina.

Onze corona-informatie vind je in de corona update. Vragen kun je doorsturen naar corona@zemst.be. Informatie over het vaccinatiecentrum vind je op deze pagina.