Hondenlosloopzone van 1.5 ha in domein in Hofstade

Sport Vlaanderen en de gemeente Zemst zijn er zich van bewust dat er steeds minder veilige plekken zijn waar je trouwe viervoeter zich kan uitleven. Loslopende honden zijn soms (in)direct de oorzaak van een ongeval waarbij sporters betrokken zijn. Ze verstoren eveneens nesten van grondbroeders.

Sport Vlaanderen promoot elke vorm van beweging. Een fikse wandeling met de hond hoort daar zeker bij. Door je hond aan de lijn en op de paden te houden vermijd je oeverloze discussies met domeinbezoekers die niet zo gesteld zijn op loslopende honden. Een hondenlosloopzone is de ideale oplossing. Net daarom creëren Sport Vlaanderen en gemeente Zemst een hondenlosloopzone in het domein in Hofstade. Hondeneigenaars gaan steeds vaker naar hondenweides omdat ze zien dat hun viervoeter daarvan gelukkig wordt. De dieren kunnen er ongehinderd rondhollen en spelen, wat ze elders niet mogen.

De domeinverantwoordelijken gingen op zoek naar een terrein dat alle zintuigen van de hond prikkelt en vond een ruim, uitdagend stuk met een variatie van open en meer gesloten begroeiing, dat bovendien aansluit aan het water. Voor de baasjes worden zitbanken en vuilbakken voor hondenpoepzakjes voorzien. Zo blijft het een aangename plek waar je kan genieten van hond en natuur. Rond het terrein van 1,5 ha komt een kastanjehouten omheining die hoort bij de natuurlijke uitstraling van het domein.

De werken zijn aan de gang. Binnenkort vind je de nieuwe hondenlosloopzone vlakbij ingang A (Tervuursesteenweg t.h.v. de spoorwegbrug). Je parkeert gratis naast het zwembad/sporthal.

Gepubliceerd op dinsdag 28 mei 2019 17.21 uur