Heb je vragen?

Binnenkort krijg je van de Vlaamse overheid een uitnodiging om je te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum of misschien werd je al uitgenodigd. Uiteraard roept dit wel wat vragen op. We lichten graag toe waar of bij wie je precies terecht kan met vragen over de vaccinatiecampagne of het vaccinatiecentrum.
  • Heb je medische vragen, bijvoorbeeld bezorgdheden over het vaccin met betrekking tot jouw medische situatie (allergieën, zwangerschap, langdurige ziektes, …). Neem dan contact op met jouw huisarts. Hij/zij is het best geplaatst om correcte informatie op maat te geven.
  • Als je algemene vragen hebt over de organisatie van de vaccinatiecampagne (volgorde, wie mag zich laten vaccineren, …) of over het vaccin zelf, raden we aan om eens een kijkje te nemen op www.laatjevaccineren.be. Hier staat een heleboel praktische informatie verzameld. De Vlaamse overheid werkte ook een lijst met veelgestelde vragen uit over de vaccinatiecampagne. Wellicht staat jouw vraag al in dit overzicht: www.laatjevaccineren.be/veelgestelde-vragen.
  • Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Dan kan je met algemene praktische of medische vragen bellen naar de Vlaamse infolijn op het nummer 1700.
  • Heb je specifieke vragen over het vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas? Wil je bijvoorbeeld meer informatie over de uitnodiging die je gekregen hebt? Wil je jouw afspraak bevestigen, verplaatsen of weigeren? Wens je meer informatie over de toegankelijkheid (bv. met een rolstoel) of vraag je je af hoe je het vaccinatiecentrum met de wagen, fiets of openbaar vervoer kan bereiken en waar je moet parkeren? Dan kan je elke werkdag het callcenter telefonisch bereiken tussen 9 en 20 uur op het nummer 016 36 10 36 of stuur een mail naar vaccinatiecentrum@kampenhout-sas.be.

Online infosessie voor 65-plussers

Herbekijk hieronder de infosessie van 17 maart.

Naar gemeentehuis? Enkel voor dringende zaken na afspraak

De gemeentelijke diensten doen er in deze coronaperiode alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Hou er rekening mee dat je niet zomaar het gemeentehuis kan betreden. Om je veilig te kunnen helpen werken wij enkel op afspraak voor dringende zaken.
Check eerst of hetgeen je nodig hebt, online te verkrijgen is via www.zemst.be/eloket.
Indien dit niet het geval is en je dringend iets nodig hebt, kan je voor sommige producten een afspraak maken via de website of via een telefoontje naar het onthaal op het nummer 015 61 88 90. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur.
De meest actuele info over corona kan u vinden via deze link.
Vragen over corona? Mail naar corona@zemst.be.